Prova på Hickory Golf

Med den här upplevelsen får du en utmärkt anledning att plocka fram kilten. Golf, som ju inte är en särskilt ung sport, blev någon gång under 1400-talet förbjudet i just kiltarnas hemland – Skottland. Efter golfen, som genomförs tillsammans med ett proffs, får du en klassisk tweedkeps med dig hem – något som kan vara ett stilfullt komplement till din kilt.spela hickorygolf

Spela Hickory Golf

Benämningen Hickory Golf syftar till golfspel med träskaftade klubbor under 1930-talet och tidigare. Virket har visat sig vara mycket väl lämpat för golfklubbstillverkning då det är hårt, jämnt, segt, mycket hållbart men också väldigt lätt att bearbeta.

I övrigt spelas Hickory Golf till stor del som ”vanlig” golf. Den stora skillnaden ligger just i klubborna och att deras skaft är tillverkade av trä, istället för stål och titan som annars är brukligt idag.

Läs mer/Beställ

Upplevelsen

När du har blivit hälsad välkommen, kommer upplevelsen att inledas med en introduktion där du får lära dig mer om spelets historia. Sedan är du reda att beträda 1:a tee.

Ni kommer att ta er igenom 9 hål. För den som är golfintresserad och har erfarenhet sedan tidigare, kommer känslan av klubborna att kännas annorlunda och utmanande. Klubborna, med sitt hickoryträ, är antika och har ett klassiskt lädergrepp högst upp.

Något som ytterligare stärker känslan av dåtid är det faktum att ni kommer att spela med klassiska 1920-talsbollar. Som nämnt i inledningen får du ta med dig den tidsenliga tweedkepsen hem efter turen.

Kanske har du sedan tidigare just en tweed-kilt? I sådana fall får du en matchande accessoar att använda vid fler tillfällen i framtiden. Oavsett är en tweedkeps ett stilfullt plagg som passar i många olika sammanhang, och med många olika typer av kläder.

Platser: Stockholm, Lund

Pris: 1 995 kronor per person

När? Utvalda datum under säsong

Obs! Tänk på att grönt kort gäller för spel på banan.

Läs mer/Beställ