Arbetskilt & Trädgårdskilt

Måste en kilt ha klassiskt tartanmönster, få tankarna att gå till Skottland och enbart användas till festliga tillfällen? Inte alls. En kilt kan lika gärna vara användbart i trädgråden när blomsterlandet ska rensas eller när huset ska renoveras. Välj hantverkskilten eller trädgårdskilten i dessa fall!

Snickarkilt från Blåkläder

Svart hantverkskilt / Arbetskilt – Blåkläder

Arbetskilten som slåg igenom med stor succé när den lanserades 2006. Kilten har bland annat hammarhank, benfickor, sidofickor, framfickor och telefonficka. Precis som klassiska arbetsshorts – men utan att utan någon söm som skapar byxben. Luftigt, flexibelt o annorlunda.

Pris: 1695:-
Mer info / Beställ 

 

kilt med reflex


Reflexkilt

Reflex/varselkilt i gult reflexterande materail. Kan användas på arbetsplats eller privat när behovet att synas i mörker är stort. Kan beställa med eget tryck, se färdiga motiv vid beställning.

Pris: 2059:-
Mer info/ Beställ

Vit arbetskilt

Vit hantverkskilt – Blåkläder

Liknar den svarta hantverkskilten men har vissa skillnader, utöver färgen. Enligt Blåkläders hemsida så har inte denna modell någon hammarhank.

Det som skiljer mot den svarta arbetskilten är – Vit är av 100% bomull/twill 320 g/m² medan svart är av samma material men med 370g/m².

Pris: 786:-
Mer info/ Beställ 

Arbetskilt / Snickarkilt

Efter att Blåkläder lanserade sin arbetskilt (även kallad snickarkilt) så tog det inte lång tid innan succén var ett faktum. Efter att provkollektionens lanserades tog det inte många månader förrän de var slutsålda. Orsaken är inte helt oväntat dess luftiga fördel. Istället för att ha varma åtsittande arbetsbyxor var det många snickare som började välja kilten. Alla fickor för verktyg och spikar finns där likväl som det slitstarka tyget som skyddar benen. Fördelen är däremot att plagget inte alls blir  lika varmt som byxorna. Att arbeta i shorts är däremot inte ett alternativ. ”Shorts skyddar både ben och knän sämre”, säger en representant för Blåkläder.

Trädgårdskilt

Även de som vill jobba i trädgården behöver skydda benen. Shortsen kan lämnas kvar inne då de varken har slitstarkt tyg, skyddar speciellt bra eller har tillräckligt mycket fickor. För likt hantverkaren behöver den som påtar i trädgården fickor för verktygen samtidigt som benen behöver skyddas. Trädgårdskilten fyller alltså sitt syfte perfekt.

Kilt eller byxa?

Som visats ovan finns det stora fördelar med kilten. Detta oavsett om man vill snickra på hemmet eller rensa ogräs. Men passar den jämt? Den som snickrar och behöver skydda benen ända ner till foten bör använda sig av byxor. Det kan exempelvis vara när man arbetar med slipmaskin och flisor stänker över ett större område.

Även den som ska göra snyggt i trädgården bör tänka efter gällande vad som ska göras. Att ta bort ogräs ska inte vara någon fara. Men är det buskage och snår som ska bort kan det vara bra att skydda benen hela vägen ner.

Det gäller även i det fall som man använder maskiner som kan stänka flisor av olika slag. Gräsklippare med uppsamlare är troligtvis inte några problem men ska exempelvis röjsågen fram är det annorlunda. Istället för att klippa med en häcksax för att få bort slyn kan en röjsåg användas. Men i och med dess styrka kommer bitar av slyn att slungas iväg rejält. Visserligen har dessa sågar (Läs mer om dem på röjsåg.nu) ofta en kåpa men att förlita sig på att denna ska skydda till 100% är att lita för mycket på skyddet.

Så välj kilten – men se dess begränsningar.

Beställ här