Butiker där riktiga kiltar kan köpas

I Sverige finns ett mycket stort utbud av modebutiker för män. Men av dessa är det ytterst få som säljer kiltar. Önskas en maskeradkilt är det relativt enkelt men när det kommer till äkta kiltar finns enbart ett fåtal butiker att välja på. Här presenteras tre av dem.

Scottish House är en butik belägen i Stockholm som erbjuder en rad olika skotska produkter, inklusive kiltar. De har ett brett utbud av kiltar som är maskintillverkade och universella, vilket innebär att de kan bäras av alla utan risk för att skapa konflikter mellan olika klaner. För den som är extra intresserad erbjuder de även kiltar i äkta ull som är skräddarsydda efter kundens mått och val av tartanmönster.

Priserna varierar, men en standardkilt kostar omkring 1 195 kronor. Butiken har en lång historia och är känd för sin expertis inom skotsk kultur. De erbjuder även andra tillbehör som sporrar och skärp som kompletterar kiltarna. Kundservice och kvalitet är viktiga ledord för Scottish House.

Dellenkilten och dess unika utbud

Dellenkilten är en svensk kilt som har sina rötter i Hälsingland. Den är inspirerad av delsbodräkten och är tillverkad i Skottland. Denna kilt är registrerad i det skotska registret för tartanmönster och har godkänts av Hudiksvalls kommun. Dellenkilten är inte bara ett alternativ till traditionella dräkter i bygden utan används också i kombination med dessa.

Kilten är tillverkad av högkvalitativ ull och skräddarsys speciellt för varje kund. Den genomgår en granskning i Delsbo innan den levereras till kunden. Dellenkilten har även en fysisk butik i Delsbo där man kan prova och köpa kiltar. De har fått mycket positiva recensioner för sin kvalitet och kundservice. Kilten är också populär utanför Sverige och har kunder från olika delar av världen.

Temashop och festliga kiltar

Temashop erbjuder en mer festlig variant av kilt för de som är intresserade av att klä ut sig. Deras kilt är designad med skogshuggarrutor i rött, svart och vitt och kostar 219 kronor. Denna kilt är perfekt för temafester, karnevaler eller andra evenemang där man vill sticka ut och bli festens mittpunkt.