Ombyggnation i shopen

Som ni kanske märkt har vi byggt om en hel del i januari här på Kiltar.se. Det är två underavdelningar som fått en rejäl ansiktslyftning. För det första en sida om dolkar. Allt började med att jag började läsa om Sgian-Dubh som är den klassiska skotska kniven som sitter i strumplästen. Insåg då att en perfekt maskeradklädsel måste vara komplett. Så vi har lagt till en sida om dolkar där man kan köpa snygga medeltidsdolkar.

Det andra som hänt är en förändring på maskeradsidan. Vi marknadsför tre sorters kiltar (maskerad, vanliga kiltar, arbetskiltar) och störst efterfrågan är det just på maskeraddetaljerna. Så vi har breddat utbudet, skapat en helt egen sida för maskeraddetaljerna och skapat mer text om dessa. Förhoppningsvis ska det vara något som gynnar er i längden.

Så tar vi det ett steg till

blå enhörningBesöker du sidan inom maskeradklädsel ser du snabbt att kilt inte bara är kilt. Du kan se utklädningskläder inom allt från skotskt lösskägg till hela dräkter. Jag har kollat upp lite om Skottland och även sett att landets officiella landsdjur är enhörningen. Ingen aning varför – det ska jag undersöka framöver.

Men det betyder även att man kan klä ut sig till enhörning på den skotska festen. Om inte annat så för att imponera med att man är insatt i att landets officiella djur är enhörning.Kom däremot ihåg att läsa på vad som ligger bakom detta (vi kollar upp och skriver i nästa inlägg)

Därmed kommer vi till stor sannolikhet ta in olika maskeradkläder som liknar enhörningar framöver. Dessa dräkter kallas för Kigurami (Läs mer om Kigurumi) och är djurdräkter som är maskeradkläder för barn eller vuxna. Tror företeelsen kommer från Japan.

Välkommen in framöver – fler skotska produkter är på ingående.